Ostot 23 - Betsson

 

Betsson osake, Betsson analyysi, Betsson osinko, Betsson, Betsson arvostelu

Osto-ohjelmani sai jälleen jatkoa ja tällä kertaa kävin ostoksilla Ruotsissa. Salkkuuni päätyi lisää internetuhkapelaamisella rahansa tekevän Betssonin osakkeita. Ostot -postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Betsson

Betssonin liiketoiminta voidaan jakaa muutamaan eri osa-alueeseen, mitkä ovat kasino, bingo, pokeri, urheiluvedonlyönti ja arvat. Betssonin tunnetuimmat brändit ovat Betsson, Betsafe ja NordicBet. Betsson on yksi Euroopan suurimmista online rahapelaamisen yrityksistä, mutta esimerkiksi Veikkaukseen verrattuna se on pieni tekijä (Veikkaus 13 miljardia vs Betsson 0.6 miljardia).

Betsson muutti pari vuotta sitten osingonmaksusuhdettaan yli 70 prosentista noin 50 prosenttiin tuloksesta, jotta rahaa jää enemmän yritysostoja varten. Mielestäni tämä oli todella hyvä päätös ja yhtiön johto onkin toteuttanut tämän jälkeen yritysostoja sekä uusien maiden lisenssien ostoja. Viimeisimpinä lisäyksinä mainittakoon Argentiinan ja Coloradon (USA) lisenssien ostot sekä Betsafe brändin pystyttäminen Keniaan. Coloradossa lanseeraus Betsafe brändin alla alkaa 2021 vuoden toisella puoliskolla.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on pakottanut uhkapelaamisen urheiluvedonlyönnistä muun tyyppiseen uhkapelaamiseen, jossa Betsson on todella vahvoilla. Ihmisten lisääntynyt vapaa-aika ja kotona oleskelu valitettavasti lisäävät uhkapelaamista nuoremmilla ihmisillä, vaikka kyseistä käyttäytymistä ei ole juurikaan ollut havaittavissa Suomessa. Näistä asioista johtuen Betsson raportoi viime vuoden viimeisellä kvartaalilla korkeimman liikevaihtonsa koskaan. Tämän lisäksi viimeisen kvartaalin tuloksen yhteydessä Betsson mainitsi, että 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana keskimääräinen päivittäinen liikevaihto on ollut 11 prosenttia korkeampi kuin vuonna 2020 ja valuutan arvonvaihteluilla korjattuna 26 prosenttia korkeampi.

Vaikka Betsson julkaisi parhaimman neljännen kvartaalin tuloksen koskaan, putosi osakekurssi melkein 20 prosenttia kahden seuraavan viikon aikana. Päätin hyödyntää tämän sekoilun ja ostin lisää Betssonin osakkeita, vaikka olin juuri muutama viikko ennen tätä miettinyt positioni myymistä.

Betsson on ollut alusta alkaen itselleni lyhyt positio ja tulen luopumaan omistuksistani todennäköisesti tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa, kun Alankomaiden niin kutsuttu jäähdyttelyperiodi päättyy ja Betsson saa uudestaan lisenssin toimia maassa loka-marraskuusta alkaen (tämän hetkinen arvio). Alankomaat on tärkeä markkina Betssonille ja uskoisin tämän yhdessä koronapandemian kanssa pulskistavan Betssonin tuloslaskelman viimeistä riviä. Toisin sanoen uskon pääseväni eroon osakkeistani vähintään 100 prosentin voitolla.

Ennustukseni saattaa mennä pieleen, mutta tarkasteltaessa Betssonin taloudellisia lukuja, sillä ei ole erityisesti merkitystä. Betsson toimii erittäin reguloidulla toimialalla tehden kuitenkin erittäin korkeaa tuottoa alhaisella velkataakalla ja hyvällä ”osingolla” (kyseessä on ns. redemption share). Toisin sanoen yritys kelpaa myös pidempään omistukseen, jos lyhyt omistaminen menee pieleen väärän arvion mukaan.

Alla olevassa taulukossa on nähtävissä Betssonin taloudelliset luvut aina vuodesta 2012 vuoteen 2020. Kuten taulukosta näette, on Betsson varsin edullinen riippumatta vertailtavasta tunnusluvusta.

Betsson fundamenttianalyysi, Betsson tunnusluvut

Betssonin taloudelliset tunnusluvut vuodesta 2012 vuoteen 2020.

Betssonin kurssikehitys ei ole ollut erityisen hyvää pitkällä aikavälillä, mutta esimerkiksi koronaviruksen aiheuttamassa pörssiromahduksessa yritystä olisi saanut ostettua PE-luvulla kolme. Onnittelut kaikille siellä ostaneille.

Betsson osakekurssi

Betssonin osakekurssin kehitys viimeisen kolmen vuoden aikana sekä ostotapahtumat. Lähde: Nordnet

Oston tiedot

Ostin yhteensä 150 kpl Betssonin osakkeita 18.02.2021 68.92 SEK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot, ilman niitä 68.25 SEK). Salkussani on Betssonin osakkeita tällä hetkellä 650 kpl 49.65 SEK keskimääräisellä hinnalla. Kirjoittaja omistaa kirjoituksessa mainittua osaketta.

Kirjoituksessa näkyvä taulukko on ladattavissa Työkalu yritysten arvioimiseen numeerisesti blogitekstistä. Kyseisen taulukon avulla onnistut fundamenttianalyysissä ja teet parempi osakepoimintoja.

Muista ottaa seurantaan Osinkoinsinöörin sosiaaliset mediat:

Kommentit

  1. Moikka, oletko mitä mieltä tämän hetkisestä alehinnoittelusta. Jotenkin näen vastustomattoman ostopaikan varsinkin kun vertaa yleisiin arvostustasoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisi ylimääräistä pääomaa käytettävä, niin olisin ostanut jo lisää. :) Pörssikurssit lähes aina ylireagoivat ja nyt osui ns. kaksi paskaa tuulettimeen samanaikaisesti. Toimari myi osakkeensa ja irtisanoutui sekä Hollannin luvat saadaan odotettua myöhemmin. Jos osake jatkaa laskua (joka todennäköisesti vielä jatkuu hetken, koska shorttipositiot ovat lisääntyneet), niin tulen itse ostamaan yritystä lisää.

      Poista
    2. Q3 tulos julkaistaan loppukuusta ja kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla ihan hyvä. Pitää varmaan itsekin lisätä kun muuten vaikea keksiä ostettavaa indeksin kylkeen.

      Poista
    3. Selailin blogia ja sulla on hyvä meno. Elävä esimerkki siitä että tässä maassa kaikilla on suurinpiirtein yhtäläiset mahdollisuudet.

      Muista kuitenkin nauttia myös matkasta, täällä ollaan vain kerran.

      Poista
    4. Kiitos! Todellakin muistan. Onneksi nyt koronatilanne näyttää helpottavan ja taas ensi vuodesta lähtien pääsee matkustamaan. Se on ollut itselleni aina tärkein asia, johon tykkään käyttää rahaa materiaalin sijaan :) Islannin reissu on varattuna heinäkuulle, joten pian pääsee taas uudestaan sinne!

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Verotus 2024 – Pääomatulojen ja palkkatulojen verovähennykset

Kuukausikatsaus 2024-11

Budjetti vuodelle 2025

Kuukausikatsaus 2024-12

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 2024-10

Osinkoinsinööristä Vuoden Sijoittaja 2024?

Vuokralainen vaihtuu ensimmäisen kerran – Vuokravälityksen ja asunnon ylläpidon ulkoistaminen Asuntopehtoorille

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta