Osinkoinsinööristä Vuoden Sijoittaja 2024?

Vuoden Sijoittaja 2024 - Jesse "Osinkoinsinööri" Viljanen

Sijoittajaurani täyttää joulukuussa yhdeksän vuotta, minkä aikana olen sijoittanut osakemarkkinoille ja sijoitusasuntoihin noin 53 000 euroa ja kerryttänyt tämän myötä noin 130 000 euron sijoitussalkun. Jos luet paljon muita sijoitus- ja talousblogeja, niin huomaat, että tämä suoritus ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Omasta tarinastani mielenkiintoisen/poikkeuksellisen tekee kuitenkin se, että tilastollisesti katsottuna minun ei olisi ikinä pitänyt päästä näin pitkälle, kun ottaa huomioon mistä lähtökohdista olen lähtenyt liikkeelle.

Osinkoinsinööri-blogin aloitin maaliskuussa 2017, minkä jälkeen olen julkaissut 269 blogitekstiä, mistä suurin osa painottui alkuvuosille. Osinkoinsinööri-blogin lisäksi olen kirjoittanut tekstejä Viisas Rahaan (niin lehteen kuin verkkosivuille), Rahasampo.org -sivustolle, Piksuun, ja Salkunrakentaja.fi -sivustolle. Blogitekstit ovat olleet pääasiallinen tapani siirtää tietoa muille, mutta nykyään vaikutustyöni on muuttanut muotoaan myös muuksi. 

Olen osallistunut Ylen dokumenttiin ”Luottamuksella Ronja Salmi”, Väkevä elämä -podcastiin (ja pian tulossa uusi podcast-jakso), kymmeniin haastatteluihin (kuten Iltalehti, Iltasanomat, Duunitori, Inderes, Satakunnan Kansa) ja sijoitustapahtumiin (kuten Sijoitus Investiin), auttanut anonyymisti yli 50 henkilöä aloittamaan oman taloutensa haltuunoton ja/tai sijoittamisen, sekä viimeisenä siirtynyt Varsinais-Suomen Osakesäästäjien hallitukseen tekemään lisää vaikutustyötä. 

Olen historiallisesti aina valinnut vastata kaikkeen kyllä, jotta voisin omalla esimerkilläni saada mahdollisimman monen suomalaisen päätymään aloittamaan sijoittamisen ja paremman huomisen tavoittelemisen vaikeistakin lähtökohdista huolimatta. Olen uhrannut tälle tavoitteelle tuhansia ja tuhansia tunteja, mutta nyt tuntuu, että se alkaa vihdoin kantaa hedelmää.

Vuoden Sijoittaja 2024 - Jesse Osinkoinsinööri Viljanen

Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2024 -kilpailu

Nordnet järjestää Vuoden Sijoittaja ja Sijoitusteko 2024 -kilpailun nyt seitsemättä kertaa. Tällä kertaa mukana Vuoden Sijoittaja finalisteissa on myös allekirjoittanut, mikä on niin huikea kunnia, että on vaikea pukea tunteitani edes sanoiksi. Kaiken tämän työn jälkeen on aivan käsittämättömän upeata päästä nimetyksi tähän kisaan! Vaikka en voittaisi, niin olen nyt jo huikean otettu ja tyytyväinen tähän tilanteeseen.

Vuoden Sijoittaja -kilpailussa on Nordnetin mukaan tavoitteena nostaa esiin yksityissijoittajia, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia, ja pyrkivät toiminnallaan saamaan muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat ja säästämisen hallintaan.

Edellinen kuvaus sopii itseeni kuin nakutettu, minkä eteen olen myös pyrkinyt tekemään paljon työtä. Minun lisäkseni kilpailussa on muitakin erittäin ansioituneita henkilöitä, kuten Henri Elo, Maria Nurminen (Nuoret Osakesäästäjät) ja Pekka ”vontuchman”. Mielestäni jokainen ansaitsisi voittaa kilpailun, minkä vuoksi ei olisi yhtään häpeä hävitä. Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että minun pitäisi voittaa, niin muistathan käyttää äänioikeuttasi?

Kiitän kaikkia jo ennakkoon siitä, että olette pohtineet minua vaihtoehdoksi ja myös jokaisesta äänestä mitä saan! Pääset osallistumaan äänestykseen alle olevasta linkistä.

Vuoden Sijoittaja 2024 äänestykseen pääset tästä linkistä!

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-09

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-08

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Vuokralainen vaihtuu ensimmäisen kerran – Vuokravälityksen ja asunnon ylläpidon ulkoistaminen Asuntopehtoorille

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?